Παχυσαρκία

Obesity
Τελευταία ενημέρωση: Κυρ, 09/04/2017 - 23:31

Περίληψη

Η παχυσαρκία σημαίνει ότι έχετε πάρα πολύ λίπος στο σώμα σας.
 
Είναι διαφορετική από το υπερβολικό βάρος, το οποίο σημαίνει ότι ζυγίζετε πάρα πολύ.  Το βάρος μπορεί να προέρχεται από μύες, από τα οστά, το λίπος και το νερό του σώματος.  Και οι δύο όροι σημαίνουν ότι το βάρος ενός ατόμου είναι μεγαλύτερο από αυτό που θεωρείται υγιές για το ύψος του.
 

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την παχυσαρκία

Η παχυσαρκία εμφανίζεται με την πάροδο του χρόνου, όταν τρώτε περισσότερες θερμίδες από ό, τι χρησιμοποιείτε. Η ισορροπία μεταξύ των θερμίδων που  παίρνετε και των θερμίδων που καταναλώνετε διαφέρει για κάθε άτομο.
 
Αλλοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν το βάρος σας περιλαμβάνουν το γενετικό προφίλ σας, την υπερκατανάλωση τροφής, την κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε λιπαρά και το αν είστε σωματικά δραστήριοι.

Πώς αντιμετωπίζονται οι κίνδυνοι της παχυσαρκίας

Το να είστε παχύσαρκος αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη, καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά επεισόδια, αρθρίτιδα και ορισμένες μορφές καρκίνου.
 
Εάν είστε παχύσαρκοι, το να χάσετε ακόμη 5 έως 10 τοις εκατό του βάρους σας μπορεί να καθυστερήσει ή να αποτρέψει μερικές από αυτές τις ασθένειες. Για παράδειγμα, αυτό σημαίνει ότι χάνετε 10 έως 20 κιλά εάν ζυγίζετε 200 κιλά.

Πηγή:

National Library of Medicine